Masdar ~ مصدر
Lugat-ı Remzi - Masdar ~ مصدر maddesi. Sayfa: 561 - Sira: 10

Lugat-ı Remzi; Masdar maddesi. osmanlıcada Masdar ne demek, Masdar anlamı manası, Masdar osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte Masdar hakkında bilgi. Arapça Masdar ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada Masdar anlamı
Lugat-ı Remzi - مصدر Masdar ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
Masdar ~ مصدر güncel sözlüklerde anlamı:
MASDAR ::: Bir şeyin sudur ettiği (çıktığı) menba. * Gr: Fiilin şahsa ve zamana bağlı olmayan şekli, fiil kökü. Okumak, yazmak, kitabet, kıraat, ahz, almak... gibi. Masdar kelimesi.; ism-i mekândır, sudur etmek mânasına gelir. Fiilin mâna ve lâfız ciheti ile mebde' ve me'hazidir.
masdar ::: (a. i. sudûr'dan. c. : masadır) : 1) bir şeyin sudur ettiği, çıktığı yer, kaynak, temel. 2) gr. fiillerin şahıs ve zaman göstermeyen, fakat müspet (*olumlu) ve menfî (olumsuz) halleri bulunabilen ismi sekli, isim-fiil : "gelmek, gelmemek, gelmeklik, gelme, geliş. . " gibi.
masdar-ı binâ'-i marre ::: a. gr. arapça mastarların sülâsîlerinde birinci harfi fetha (üstün) okunan ve sonuna iki üstünlü yuvarlak t (ةً) getirilen şekli : ketbeten… gibi.
masdar-ı binâ'-i nevi' ::: a. gr. : arapça mastarlarda birinci harfi kesreli okunan, sonuna iki üstünlü yuvarlak t (ةً) getirilen şekli : kitbeten… gibi.
masdar-ı mîmî ::: a. gr. başında m harfi bulunan mastar, [meselâ : ketb = yazmak, mikteb yazmak mîmî mastar şekli]
musaddar ::: (a. s. sudur'dan) : sudur etmiş, çıkmış.
masdar ::: kök, kaynak.
masdar ::: kaynak , çıkış yeri , fiil kökü
masdar ::: çıkış yeri
masdar ::: kaynak
masdar ::: masdar
masdar ::: (a. i. sudûr'dan. c. : masadır) 1) bir şeyin sudur ettiği, çıktığı yer, kaynak, temel. 2) gr. fiillerin şahıs ve zaman göstermeyen, fakat müspet (*olumlu) ve menfî (olumsuz) halleri bulunabilen ismi sekli, isim-fiil :
musaddar ::: (a. s. sudur'dan) sudur etmiş, çıkmış.
MASDAR :::