Çağdaş Sözlük

Tîh ~ تیه

Lugat-ı Remzi - Tîh ~ تیه maddesi. Sayfa: 360 - Sira: 15

Lugat-ı Remzi; Tîh maddesi. osmanlıcada Tîh ne demek, Tîh anlamı manası, Tîh osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte Tîh hakkında bilgi. Arapça Tîh ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada Tîh anlamı

Lugat-ı Remzi - تیه Tîh ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

Tîh ~ تیه güncel sözlüklerde anlamı:

TiH ::: (C.: Etyâh) Çöl. Susuz sahra. Sina yarımadasındaki çöl. (Musâ (A.S.) Mısır'dan çıktıktan so a, kavmiyle beraber kırk sene bu çölde dolaşmıştır.)

TiH ::: Gülen kimsenin gülerken çıkardığı ses.

tîh ::: (a. i. c. : etyâh. c. : etâviye) : 1) çöl. (bkz. : beyaban). 2) (h. i.). Mısır ile Şam arasında, Sînâ dağının bulunduğu yarımadada bir çöl. [Hz. Mûsâ, Mısır'dan çıktıktan sonra halkı ile birlikte bu çölde kırk yıl dolaşmıştır] . 3) biy. dolambaç.

tih ::: çöl , susuz sahra. sina yarımadasındaki çöl , gülen kimsenin gülerken çıkardığı ses

tîh ::: çöl , susuz sahra , sina yarımadasındaki çöl

tîh ::: (a. i. c. : etyâh. c. : etâviye) 1) çöl. (bkz. : beyaban). 2) (h. i.). Mısır ile Şam arasında, Sînâ dağının bulunduğu yarımadada bir çöl. [Hz. Mûsâ, Mısır'dan çıktıktan sonra halkı ile birlikte bu çölde kırk yıl dolaşmıştır] . 3) biy. dolambaç.

TÎH :::

(C.: Etyâh) Çöl. Susuz sahra. Sina yarımadasındaki çöl. (Musâ (A.S.) Mısır'dan çıktıktan sonra, kavmiyle beraber kırk sene bu çölde dolaşmıştır

TİH :::

Gülen kimsenin gülerken çıkardığı ses