Çağdaş Sözlük

Tahrîf ~ تحريف

Lugat-ı Remzi - Tahrîf ~ تحريف maddesi. Sayfa: 241 - Sira: 25

Lugat-ı Remzi; Tahrîf maddesi. osmanlıcada Tahrîf ne demek, Tahrîf anlamı manası, Tahrîf osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte Tahrîf hakkında bilgi. Arapça Tahrîf ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada Tahrîf anlamı

Lugat-ı Remzi - تحريف Tahrîf ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

Tahrîf ~ تحريف güncel sözlüklerde anlamı:

TAHRiF ::: (Harf. den) Harflerin yerini değiştirmek. Bozmak. Kalem karıştırmak. * Kendi menfaati veya başkasının zararı için bir ibârenin mânasını değiştirmek. * Başka tarafa meylettirmek.

TAHRiF ::: Genç bir adama bunaklık isnad etme.

tahrif ::: (a. i.) : genç bir adama bunaklık isnâdetme.

tahrif ::: (a. i. harf den. c. : tahrifat) : harflerinin yerini değiştirme, bozma, kalem oynatma, değiştirme. 2) bir ibarenin mânâsını değiştirme.

tahrif ::: bozma, harflerle oynayarak aslını değiştirme.

TAHRiF ::: Kur'ân-ı kerîmi güzel sesle ve tecvîd kâidelerine uyarak okumalıdır. Harfleri kelimeleri tahrîf ederek, tegannî etmek (mûsikî perdelerine uydurmak) harâmdır. Harfler bozulmazsa mekrûh olur. (İbrâhim Halebî)

Şu anda dünyâda semâvî kitâbı olan üç din vardır. Mûsevîlik, hıristiyanlık ve İslâmiyet. Mûsâ aleyhisselâma Tevrât, Îsâ aleyhisselâma İncîl indirilmiş idi. Mûsevîler Mûsâ aleyhisselâmın, hıristiyanlar da Îsâ aleyhisselâmın getirdikleri dinlere tâbi olduklarını söylerler. Fakat mûsevîler Tevrât'ı, hıristiyanlar ise İncîl'i tahrif etmişler, kendi görüş ve düşüncelerine göre değiştirmişlerdir. Halbuki İslâm dîni tahrîf edilmemiş, kıyâmete kadar da tahrîf edilemeyecektir. (Harputlu İshâk Efendi)

İslâm dîni bütün peygamberleri aleyhimüsselâm tanır ve hepsine îmân etmeyi emr eder. Esâsen eski din kitablarında ve hakîkî İncîl'de son peygamber olan Muhammed aleyhisselâmın geleceği bildirilmişti. Fakat yahûdîler ve hıristiyanlar kitablarını tahrîf ederek, Muhammed aleyhisselâmın geleceğini bildiren haberleri değiştirmişlerdir. (Rahmetullah Efendi)

Tahrif :::


  1. Bir şeyin aslını bozma, kalem oynatma, değiştirme.

tahrîf ::: üstünde kalem oynatarak bozma , asıl anlamını bozma

tahrif ::: bozma

tahrîf ::: ‬üstünde kalem oynatarak bozma

tahrîf ::: asıl anlamını bozma

tahrif ::: (a. i.) genç bir adama bunaklık isnâdetme.

tahrif ::: (a. i. harf den. c. : tahrifat) harflerinin yerini değiştirme, bozma, kalem oynatma, değiştirme. 2) bir ibarenin mânâsını değiştirme.

TAHRİF :::

Genç bir adama bunaklık isnad etme