İntihâl ~ انتخال
Lugat-ı Remzi - İntihâl ~ انتخال maddesi. Sayfa: 123 - Sira: 24

Lugat-ı Remzi; İntihâl maddesi. osmanlıcada İntihâl ne demek, İntihâl anlamı manası, İntihâl osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte İntihâl hakkında bilgi. Arapça İntihâl ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada İntihâl anlamı
Lugat-ı Remzi - انتخال İntihâl ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
İntihâl ~ انتخال güncel sözlüklerde anlamı:
iNTiHAL ::: Çalma. Başkasının malını kendisinin gibi iddia etme. * Edb: Başkasının yazısını kendisinin gibi göstermek. Onu benimsemek. Böyle şiire, sirkatî şiir de denir.
intihal ::: (a. i.) : 1) çalma, başkasının malını benimdir diye iddia etme. 2) ed. birinin yazısını veya şiirini kendinin gibi gösterme.
intihal ::: çalma.
İntihal ::: Başkasına ait eserlerden parçalar alıp kendisininmiş gibi gösterme. Aşırma veya ahz u sirkat (alıntı suçu) tabirleri de aynı anlama gelir. İntihal şiirde olursa şirkat-ı şir bu işi yapan da düzd-i sühan (söz hırsızı) diye anılır. Sünbülzâde Vehbi, Sirkat-ı şir (şiir çalma) olayı için şu beyti söylemiştir:
intihâl ::: bir başkasının eserini sahiplenme , çalma
intihâl ::: bir başkasının eserini sahiplenme
İntihal ::: Aşırma (hırsızlık), başkasına ait düşünce, görüş, bilimsel eser, yazı ve dizelerin, kaynak gösterilmeden kendisine aitmiş gibi gösterilmesi.
intihal ::: Aşırma, bilgi hırsızlığı
intihal ::: (a. i.) 1) çalma, başkasının malını benimdir diye iddia etme. 2) ed. birinin yazısını veya şiirini kendinin gibi gösterme.
İNTİHAL :::