Çağdaş Sözlük

İttikâ ~ اتكاء

Lugat-ı Remzi - İttikâ ~ اتكاء maddesi. Sayfa: 11 - Sira: 2

Lugat-ı Remzi; İttikâ maddesi. osmanlıcada İttikâ ne demek, İttikâ anlamı manası, İttikâ osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte İttikâ hakkında bilgi. Arapça İttikâ ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada İttikâ anlamı

Lugat-ı Remzi - اتكاء İttikâ ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

İttikâ ~ اتكاء güncel sözlüklerde anlamı:

iTTiKA ::: Sakınmak. Çekinmek. Günahlardan ve bütün kötülüklerden kendini çekmek. Takvâ ile amel etmek. (Bak: Amel-i salih)

ittika ::: ("ka" uzun okunur, a. i. vikaye'den) : 1) sakınma, çekinme. 2) Allah'tan korkma.

ittikâ ::: (a. i.) : dayanma, yaslanma, söykenme.

ittika ::: sakınma.

iTTiKa ::: Allahü teâlâ âyet-i kerîmelerde meâlen buyurdu ki:

Küçük hatâlar müstesnâ günâhların büyüklerinden ve fuhşiyattan kaçınanlara gelince; muhakkak Rabbin mağfireti bol olandır. O, sizi daha topraktan yarattığı zaman ve annelerinizin karnında ceninler iken sizi (bütün hâllerinizi) en iyi bilendir. O hâlde kendinizi temize çıkarmayın. O, ittikâ edenleri en iyi bilendir. (Necm sûresi: 32)

Ey âdemoğulları! Size aranızdan âyetlerimi anlatacak peygamberler gelir de kim ittikâ eder de hâlini ıslâh ederse, onlara hiçbir korku yoktur. Onlar mahzûn da olmayacaklardır. (A'râf sûresi: 35)

Haramlardan ittikâ eden, hayvanlara zulmetmeyen, ücretsiz bir iş yaptırmayan ve herkesin elindekini onun helâl mülkü bilen kimse takvâ sâhibi (haramlardan kaçınmış) olur. (İbn-i Âbidîn)

ittikâ ::: dayanma , yaslanma

ittikâ ::: ‬dayanma

ittikâ ::: yaslanma

ittika ::: (

ittikâ ::: (a. i.) dayanma, yaslanma, söykenme.

İTTİKA :::

Sakınmak. Çekinmek. Günahlardan ve bütün kötülüklerden kendini çekmek. Takvâ ile amel etmek. (Bak: Amel-i salih