Çağdaş Sözlük

Âd ~ عاد

Lugat-ı Remzi - Âd ~ عاد maddesi. Sayfa: 811 - Sira: 4

Lugat-ı Remzi; Âd maddesi. osmanlıcada Âd ne demek, Âd anlamı manası, Âd osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte Âd hakkında bilgi. Arapça Âd ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada Âd anlamı

Lugat-ı Remzi - عاد Âd ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

Âd ~ عاد güncel sözlüklerde anlamı:

AD ::: İsim, nam, şöhret, şan, itibar, haysiyet.

aD ::: (Âdet. C) Âdetler.

aD ::: Hz. Hud Peygambere (A.S.) isyan ettiklerinden gazab-ı İlâhiyyeye uğrayan ve helâk olan, Yemen tarafında yaşamış bir kavmin adı.(Şirk ve küfür cinayeti, kâinatın bütün kemalâtına ve ulvi hukuklarına ve kudsi hakikatlarına bir tecavüz olduğu cihetledir ki, ehl-i şirk ve küfre karşı kâinat kızıyor ve semavat ve arz hiddet ediyor ve onların mahvına anâsır ittifak edip, kavm-i Nuh (Aleyhisselam) ve Âd ve Semud ve Fir'avun gibi ehl-i şirki boğuyor, gark ediyor. $ âyetinin sırriyle cehennem dahi ehl-i şirk ve küfre öyle kızıyor ve kızışıyor ki, parçalanmak derecesine geliyor. ş.)

"); âd ::: (a. h. i.) : çok eskiden Yemen taraflarında bulunan ve Hud Peygamber tarafından îmâna getirilemediği için Allah tarafından yok edildiğine inanılan bir kavmin adı.

âd ::: (a. i. c.) : âdetler.

Ad ::: Hud aleyhisselâmın kavmi.

âd ::: hud aleyhisselamın kavmi , isim , nam , şöhret , şan , itibar , haysiyet , adetler , hz , hud peygambere isyan ettiklerinden gazab-ı ilahiyyeye uğrayan ve helak olan , yemen tarafında yaşamış bir kavmin adı

âd ::: (a. h. i.) çok eskiden Yemen taraflarında bulunan ve Hud Peygamber tarafından îmâna getirilemediği için Allah tarafından yok edildiğine inanılan bir kavmin adı.

âd ::: (a. i. c.) âdetler.

ad ::: isim, nam, şöhret, ün

AD :::

İsim, nam, şöhret, şan, itibar, haysiyet

ÂD :::

(Âdet. C) Âdetler