Çağdaş Sözlük

Namâzgâh ~ نمازگاه

Lugat-ı Remzi - Namâzgâh ~ نمازگاه maddesi. Sayfa: 894 - Sira: 22

Lugat-ı Remzi; Namâzgâh maddesi. osmanlıcada Namâzgâh ne demek, Namâzgâh anlamı manası, Namâzgâh osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte Namâzgâh hakkında bilgi. Arapça Namâzgâh ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada Namâzgâh anlamı

Lugat-ı Remzi - نمازگاه Namâzgâh ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

Namâzgâh ~ نمازگاه güncel sözlüklerde anlamı:

NAMAZGaH ::: Namaz kılınan yer. İbadetgâh. Eskiden şehir dışında, kırda ve sed üzerinde mihrab konulmak suretiyle namaz kılınmak için yapılan yere verilen addır. * Bir kasabanın bütün halkını bir arada bulunduran geniş sahaya da bu ad verilirdi. Bayramlarda ve fevkalâde günlerde kasaba ve civar köyler halkı hep birden orada toplanırlardı.

namâz-gâh ::: (f. b. i.) : [çok zaman] açıkta namaz kılmak üzere yapılan yer olup kıble tarafında mihrap yerine bir dikili taşı bulunur, üstü açık mescid.

namazgâh ::: namaz kılınan yer.

Namazgah :::


  1. Açıkta namaz kılmak için hazırlanmış olan ve kıble yönüne doğru dikili bir taşı bulunan yer, musalla
    Örnek: Yanımdaki kırık taşa bakılırsa burası bir eski namazgâhtı. R. N. Güntekin

namazgâh ::: namaz kılınan yer

namazgâh ::: ‬namazlık

namazgâh ::: üstü açık mesçit

namâz-gâh ::: (f. b. i.) [çok zaman] açıkta namaz kılmak üzere yapılan yer olup kıble tarafında mihrap yerine bir dikili taşı bulunur, üstü açık mescid.

NAMAZGÂH :::

Namaz kılınan yer. İbadetgâh. Eskiden şehir dışında, kırda ve sed üzerinde mihrab konulmak suretiyle namaz kılınmak için yapılan yere verilen addır. * Bir kasabanın bütün halkını bir arada bulunduran geniş sahaya da bu ad verilirdi. Bayramlarda ve fevkalâde günlerde kasaba ve civar köyler halkı hep birden orada toplanırlardı.