Çağdaş Sözlük

Sebât ~ ثبات

Lugat-ı Remzi - Sebât ~ ثبات maddesi. Sayfa: 362 - Sira: 9

Lugat-ı Remzi; Sebât maddesi. osmanlıcada Sebât ne demek, Sebât anlamı manası, Sebât osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte Sebât hakkında bilgi. Arapça Sebât ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada Sebât anlamı

Lugat-ı Remzi - ثبات Sebât ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

Sebât ~ ثبات güncel sözlüklerde anlamı:

SEBAT ::: Yerinden oynamamak, dayanmak. Kararlı olmak. * Sözde durmak, ahde vefâ etmek. İman ve İslâmiyete hizmette, Allah'a ibadet ve taatta sâbit ve berkarar olmak. * Bir meslekte, meşru bir kanaatte veya bir fikirde kararlı bulunmak, sağlamlık göstermek.

sebât ::: (a. i.) : yerinde durma, kımıldamama, sözünden, karârından vazgeçmeme. Bî-sebât : sebatsız. Bî-sebâtî : sebatsızlık. sebât-ı kadem : ayak direme; dayanma. sebât-ı pây-i erbâb-ı metanet : metanet sahiplerinin ayak diremesi.

Sebat :::


  1. Sözünden veya kararlarından dönmeme, bir işi sonuna değin sürdürme, direşme.

  2. 1. Yerinde durma, kımıldamama. 2. Sözünden, kararından vazgeçmeme.

sebât ::: yerinden kımıldamama , kararından vazgeçmeme

sebât ::: ‬yerinden kımıldamama

sebât ::: kararından vazgeçmeme

sebât ::: (a. i.) yerinde durma, kımıldamama, sözünden, karârından vazgeçmeme. Bî-sebât : sebatsız. Bî-sebâtî : sebatsızlık. sebât-ı kadem : ayak direme; dayanma. sebât-ı pây-i erbâb-ı metanet : metanet sahiplerinin ayak diremesi.

SEBAT :::

Yerinden oynamamak, dayanmak. Kararlı olmak. * Sözde durmak, ahde vefâ etmek. İman ve İslâmiyete hizmette, Allah'a ibadet ve taatta sâbit ve berkarar olmak. * Bir meslekte, meşru bir kanaatte veya bir fikirde kararlı bulunmak, sağlamlık göstermek